• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Interview over boek 'Anders mooi' met Marlies Kieft door Henk Boomker - donderdag 10-01-2019 19:30 uur -aanmelding vanaf 15-12-18 tot 07-01-19

Gesprek met Marlies Kieft over ‘Anders mooi. Leven met Pippa’ gevoerd door Henk Boomker op donderdagavond 10 januari 2019 in het Gorechthuis, Hortuslaan 1 te Haren aanvang 19.30 uur – einde omstreeks 22.00 uur Praktische informatie: Gratis toegang voor leden Nut op vertoon van hun lidmaatschapskaart; niet-leden betalen € 6,--. Voor zowel leden als niet-leden is vooraanmelding noodzakelijk; uitsluitend via: geboektinharen@gmail.com o.v.v. naam/namen, lid of niet-lid en ‘Anders mooi’; of eventueel telefonisch op werkdagen tussen 19.00 en 20.30 uur via 06- 51545217. Aanmeldingstermijn van 15-12-18 tot 07-01-19. Consumpties komen voor eigen rekening. Let op: AFWIJKENDE AANVANGSTIJD !

Marlies Kieft en haar man Edwin kregen onverwacht een dochter met het Syndroom van Down, Pippa, hun eerste kindje. Het leven met haar blijkt een bron van universele levenslessen te zijn. In haar boek ‘Anders mooi’beschrijft Marlies openhartig welke impact Pippa op haar leven, relatie en moederschap heeft. Marlies en Edwin omarmden Pippa met liefde, maar Marlies ontwikkelde een ‘innerlijk zorgcentrum’: altijd beschikbaar en ‘heilig’ moeten zijn. Ondanks haar worstelingen kwam Marlies erachter dat ze van binnen een ‘reservoir van kracht’ kan aanspreken. Ze geniet van de mooie momenten waar Pippa voor zorgt, zoals haar oproep tot applaus in de kerk, na het gebed van de predikant.

 

Terwijl de maatschappij vraagtekens zet bij het anders-zijn, heeft Marlies er een grotere waardering voor gekregen. ’Anders mooi’is een dicht op de huid geschreven verhaal over een reis van een moeder die in een onbekend land terechtkomt en met vallen en opstaan leert op te komen voor haar kind én zichzelf. Maar bovenal gaat het over het vinden van je eigen weg als het leven anders loopt dan gedacht.

 

Deze avond zal Henk Boomker, grootvader van Felix, een vrolijk Downkind, met haar over dit boek spreken.