• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Lezing 'REMBRANDT in de JORDAAN' door Jacques Hendrikx op 10-09-2019 om 19.30 uur

Lezing ‘REMBRANDT in de JORDAAN (de late jaren)’ door Jacques Hendrikx op dinsdagavond 10 september 2019 in de Ontmoetingskerk, Sterremuurweg 4 te Haren aanvang 19.30 uur – einde omstreeks 22.00 uur. Als vervolg op de vorig seizoen gehouden lezing ‘De Nachtwachtwandelingen’ vertelt deze lezing het verhaal van een heel ander deel van de stad Amsterdam, de westelijke grachtengordel (Herengracht / Keizersgracht / Prinsengracht) en De Jordaan. Het gebied waar Rembrandt de laatste 10 jaar van zijn leven heeft gewerkt en gewoond. Op originele wijze stelt deze lezing Rembrandt de kunstenaar, zijn kunst en de maatschappij aan de orde en schetst het sociale landschap van de laatste 10 jaar van zijn leven of zoals Joost van den Vondel, een tijdgenoot van Rembrandt, al zei: “de wereld is een speeltoneel, elk speelt zijn rol en krijgt zijn deel” Wat dat voor Rembrandt en zijn schilderkunst betekent daarvan krijgt u tijdens deze lezing een helder beeld.

Praktische informatie:                                                   Let op: afwijkende begintijd: 19.30 uur!

Gratis toegang voor leden Nut op vertoon van hun lidmaatschapskaart; niet-leden betalen € 7,--.

Voor zowel leden als niet-leden is vooraanmelding noodzakelijkuitsluitend via: geboektinharen@gmail.como.v.v. naam/namen, lid of niet-lid en ‘Rembrandt’;

of eventueel uitsluitend op werkdagen telefonisch tussen 19.00 en 20.30 uur via 06- 51545217.

Aanmeldingstermijn van 19-08-19 tot 07-09-19.

Consumpties komen voor eigen rekening. Bij binnenkomst kunt u consumptiebonnen aanschaffen.

Er zijn voldoende parkeerplaatsen voor auto’s in de buurt van de kerk. Achter de kerk bevindt zich een grote overdekte fietsenstalling en er bevindt zich ook een ingang.