• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Ludwig van Beethoven: zijn leven en zijn muziek op 15-09-2020

Presentatie over LUDWIG van BEETHOVEN door Dirk Herman de Jong op dinsdagavond 15 september 2020 in de Ontmoetingskerk, Sterremuurweg 4 te Haren aanvang 20.00 uur – einde omstreeks 22.30 uur Praktische informatie: Gratis toegang voor leden Nut op vertoon van hun lidmaatschapskaart; niet-leden betalen € 7,--(alleen per pin). Voor zowel leden als niet-leden is vooraanmelding noodzakelijk uitsluitend door op onderstaande internet link (AANMELDEN) te klikken en vervolgens in de lijst bovenstaande activiteit aan te klikken: Aanmeldingstermijn van 31-08-20 tot 12-09-20.

AANMELDEN

In het 2020 is het 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven werd geboren. Dit zou over de hele wereld grootscheeps herdacht worden, door de corona-crisis zijn echter vele evenementen geannuleerd.

Gelukkig zal muziekkenner Dirk Herman de Jong voor ons wel de hoofdlijnen van Beethovens biografie uiteenzetten en licht werpen op veel van zijn composities, mede met behulp van ten gehore te brengen uitvoerige muziekvoorbeelden.

Beethoven is een van de giganten in de gehele Westerse kunstgeschiedenis. Als we kijken naar de vernieuwende invloed die componisten hebben gehad op de muziek en het muziekleven van hun tijd en op latere generaties, dan komen we waarschijnlijk allereerst bij Beethoven uit.

Toen Dirk Herman de Jong (1945) een jaar of 12 was, ging zijn vader een collectie van klassieke muziek op langspeelplaten opbouwen. In gezinsverband werd hier intensief naar geluisterd en toen ging een wereld voor hem open. Daar werd de kiem gelegd voor een levenslange passie. In de loop van de decennia bouwde hij een zeer grote kennis op dit gebied op. Dat merkte hij zelf pas goed toen hij begon met het thuis organiseren van muziekavonden voor familie en vrienden en hij tot zijn eigen verbazing alle daar opkomende vragen moeiteloos kon beantwoorden. Inmiddels heeft hij een groot aantal cursussen ‘Luisteren naar klassieke muziek’ gegeven op verschillende locaties in en buiten Nederland. Op zijn muziekwebsite (http://magismusicus.nl) kan men een indruk krijgen van de aard en opbouw van deze cursussen.