• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

NOORD-KOREA: de verbeelde werkelijkheid op 31-05-2022

Lezing ‘De verbeelde werkelijkheid’ over Noord-Korea door drs. Marc Roth op dinsdag 31 mei 2022 in de Ontmoetingskerk, Sterremuurweg 4 te Haren aanvang 20.00 uur – einde omstreeks 22.30 uur ========================================================================================================================= In de lezing ‘De verbeelde werkelijkheid’ neemt Drs. Marc Roth u mee naar het ‘meest gesloten’ land ter wereld. Met zijn reisorganisatie Roth Spark Travel organiseert hij reizen naar Noord-Korea, een land waarvan je een groot gedeelte nog altijd niet bekijken mag. De plekken, plaatsen en dingen die je te zien krijgt maken het land trots, maar dat wil niet zeggen dat je in een oneindig durend toneelstuk terechtkomt. Je mag weliswaar niet alleen de straat op en wordt altijd begeleid door twee gidsen en een chauffeur, maar zeker als je alleen of met een kleine groep bent zijn er soms echt wel mogelijkheden om ‘buiten de gebaande paden’ te gaan. Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea en opvallend uithangbord van het land, transformeert zich de laatste jaren tot een socialistische sprookjesstad in een bijna surrealistisch decor. Verbeelde werkelijkheid die hier een ideale samenleving wil tonen. Dit zie je ook op het gebied van kunst, waar Socialistisch Realisme de enige toegestane stroming is. Bij een bezoek aan Noord-Korea dringt voortdurend de vraag op: Wat is waar en wat is de waarheid? En is de werkelijkheid die we daar te zien krijgen überhaupt wel waar? En wordt ons beeld van Noord-Korea niet gekleurd door onze ‘Westerse bril’? ========================================================================================================================= Drs. Marc Roth heeft Beleids- en Organisatiewetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg. Roth heeft de reisorganisatie Roth Spark Travel opgericht, waar de nadruk ligt op 'moeilijk' toegankelijke bestemmingen zoals Noord-Korea. Daarnaast is hij gefascineerd geraakt door de Socialistisch Realistische kunst die nog steeds vervaardigd wordt in Noord-Korea; hij werkt op dit gebied samen de kunstverzamelaar Bonner. Dit heeft in 2018 geleid tot een tentoonstelling. ===========================================================================================================================

Praktische informatie: Gratis toegang voor leden Nut op vertoon van hun lidmaatschapskaart; niet-leden betalen € 7,--(alleen per pin).

Voor zowel leden als niet-leden is vooraanmelding noodzakelijk uitsluitend door op onderstaande internet link te klikken en vervolgens in de lijst op bovenstaande activiteit  te klikken:

AANMELDEN

Aanmeldingstermijn van 09-05 tot 28-05-2022.

 

Consumpties komen voor eigen rekening. Bij binnenkomst kunt u consumptiebonnen aanschaffen

De kerk is alleen toegangkelijk via de achteringang.

Tevens bevindt zich daar een overdekte fietsenstalling.