• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Voorstelling 'Reiziger van het Ruige Land' op 28-10-2021

Voorstelling “Reiziger van het Ruige Land” door Auke Hulst op donderdagavond 28 oktober 2021 in de Ontmoetingskerk, Sterremuurweg 4 te Haren aanvang 20.00 uur – einde omstreeks 22.30 uur ========================================================================================================== Auke Hulst neemt ons van het Groningse platteland naar de Great Wide Open van Amerika, vooral aan de hand van zijn reisboek Motel Songs, maar uiteraard ook aan de hand van ‘Kinderen van het Ruige Land’. ========================================================================================================== Auke Hulst schreef met Motel Songs een indringend en muzikaal reisboek over de kracht van kunst en de schaduw van de dood. Medio 2016 reed Auke Hulst van de Amerikaanse Oostkust naar de Westkust, dwars door het achterland van Trump, op zoek naar sporen van literaire en muzikale helden, met een auto vol muziekinstrumenten en opnameapparatuur. Motel Songs brengt hem van F. Scott Fitzgeralds graf in Rockville, Maryland naar diens geboortehuis in St. Paul, Minnesota, naar Memphis, Tennessee, waar Jeff Buckley in een shotgun shack woonde en in de Wolf River verdronk; naar Ketchum, Idaho, waar Ernest Hemingway zich door het hoofd schoot, en naar Seattle, waar Kurt Cobain hetzelfde deed. Daarnaast bevat het boek verhalen over Philip K. Dick en Prince en essays over zelfmoord, opgroeien met Amerikaanse soft power en urban exploration. Motel songs gaat vergezeld van het gelijknamige album, dat Hulst onderweg schreef en opnam in motel- en hotelkamers. ============================================================================================================ Auke Hulst brak definitief door met zijn vierde, sterk autobiografische roman Kinderen van het Ruige Land (2012). Ergens op het noordelijke platteland in Groningen, in een gebied dat het Ruige Land wordt genoemd, groeit een viertal kinderen op. Hun vader is overleden, hun moeder is een levenslustige vrouw die wegloopt voor verantwoordelijkheden. Kunnen de kinderen ontkomen aan de groeiende problemen, of is hun lot al bepaald? ============================================================================================================ Auke Hulst (1975) groeide op in de streek Denemarken bij Slochteren. Hij studeerde een drietal niet afgeronde studies in Groningen.Tegenwoordig woont hij in Amsterdam. Naast auteur en publicist is hij musicus. Hij ontving diverse prijzen, waaronder tweemaal Het Beste Groninger Boek.

Praktische informatie: Gratis toegang voor leden Nut op vertoon van hun lidmaatschapskaart; niet-leden betalen € 7,--(alleen per pin).

Voor zowel leden als niet-leden is vooraanmelding noodzakelijk uitsluitend door op onderstaande internet link te klikken en vervolgens in de lijst op bovenstaande activiteit  te klikken:

AANMELDEN

Aanmeldingstermijn van 11-10-21 tot 26-10-21.

Consumpties komen voor eigen rekening. Bij binnenkomst kunt u consumptiebonnen aanschaffen (contant).

De kerk is alleen toegangkelijk via de achteringang.

Tevens bevindt zich daar een overdekte fietsenstalling.