• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Wat gebeurt er met een Geneesmiddel in ons lichaam? op 16-11-2021

Wat gebeurt er met een geneesmiddel in onslichaam?’ Lezing door prof.dr. Douwe D. Breimer op dinsdagavond 16 november 2021 in de Ontmoetingskerk, Sterremuurweg 4 te Haren aanvang 20.00 uur – einde omstreeks 22.30 uur ============================================================================================================ Onder de titel "Wat gebeurt er met een geneesmiddel in ons lichaam?" zal prof. Breimer ons meenemen op de weg die een geneesmiddel in ons lichaam aflegt en wat er tijdens die reis gebeurt. Dus dan volgen we bijvoorbeeld bij hoofdpijn het paracetamolletje op z'n weg door het lichaam. Hoe wordt het opgenomen en getransporteerd naar de hoofdpijnplek. Hoe passeert het de bloedhersenbarrière en wordt het omgezet en uitgescheiden en hoe snel verloopt dit allemaal? De lever en de nieren spelen hierbij een belangrijke rol. Ook zal worden besproken of dit nu bij ieder individu op de zelfde manier gaat en als dat niet zo is waarom niet en hoe gaan we daarmee om. ============================================================================================================= Prof. dr. Douwe D. Breimer heeft farmacie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen, is in 1974 aan de Radboud Universiteit in Nijmegen gepromoveerd en vervolgens in 1975 hoogleraar in de farmacologie aan de Universiteit Leiden (UL) geworden (sinds 2008 emeritus). Van 2001-2007 was hij tevens Rector Magnificus en van 2005-2007 tevens voorzitter van het College van Bestuur van de UL. Om maar niet te spreken van de talloze nevenfuncties, zoals het lidmaatschap van de KNAW. Hij heeft meer dan 500 publicaties op zijn naam staan. Et is dan ook niet verwonderlijk, dat hem zeven eredoctoraten verleend zijn from all over the world.

Praktische informatie: Gratis toegang voor leden Nut op vertoon van hun lidmaatschapskaart; niet-leden betalen € 7,--(alleen per pin).

Voor zowel leden als niet-leden is vooraanmelding noodzakelijk uitsluitend door op onderstaande internet link te klikken en vervolgens in de lijst op bovenstaande activiteit  te klikken:

AANMELDEN

Aanmeldingstermijn van 25-10-21 tot 13-11-21.

 

Consumpties komen voor eigen rekening. Bij binnenkomst kunt u consumptiebonnen aanschaffen (contant).

De kerk is alleen toegangkelijk via de achteringang.

Tevens bevindt zich daar een overdekte fietsenstalling.

Bij binnenkomst wordt een corona check uitgevoerd.